00.28

Dagens första erkännande.
Jag har varit runt och inspererats.
Och hade jag varit ledig imorgon hade jag varit en riktig härmapa.
Nu har jag tyvärr inte riktigt tid med det.
Men jag hoppas att jag finner både tid och pysselglöd inom kort.

To be continued..

23.45

Dagens sista utlåtande från Hanna följer, varför kan människor inte dra bort flärpen när de öppnar ett mjölk- eller filpaket ordentligt? Hur svårt kan det vara. Det fastnar i den när man häller, surnar och snusk. Sen förstör det för de estetiskaögat. Nej bort bort bort med den. Hur svårt kan det vara!

Något som gör mig mer upprörd än petitessen kvarlämnade kartongflärpar är när jag googlar på bilder av "mjölk" och det på fjärde bilden kommer upp en unge som halsar direkt från paketet. Blicken, leendet och den vita mjölken som rinner utmed halsen känns inte riktigt försvarbart i en artikel som handlar om att "mjölk skyddar barn mot astma"..

volangdelicious

Det är fint väder idag och solning på playan-parken står på agendan. Hade jag haft ett&tre till övers hade volangbikinin från Michael Kors inte suttit fel. Nu får det duga med någon gammal trasa från H&M.

image87image88

från fest till frukost

Om några timmar, tänkte först säga imorogn men insåg att klockan redan slagit midnatt, ska jag frukostdejta med en kär vän. Jag älskar hela det konceptet.
Att äta frukost ihop.
En sådan enkel sak.
Jag är allt annat än en morgonmänniska men det här med frukost är ett ämne som jag riktigt övat upp mina färdigheter inom.
Till och med gröt och lingonsylt kan slinka ner. Det ni.

wraping paper around plates

Hjälper min syster med lite kartongpackning. Eller om jag ska vara ärlig sitter jag mest och tittar i de gamla Vk tidningarna som hon slår in porslinet i. Fastnar på sidan med bb-bilderna. Ser en kille som jag jobbat på samma ställe som, han har blivit pappa. Ser många söta barn och fina kläder. Men bortom alla äppelkinder och plirande ögon är det mest intressanta vilka namn föräldrarna valt att ge sin avkomma. Mina ögon faller på bilden under den gamla kollegan på två föräldrar som båda har namn som börjar på A och har valt att döpa sina barn till, just det, Aina, Astrid, Amos, Adelina och Asta. Jag förstår mig inta på sådant. Än värre är det gamla paret som tyckte det var kul att döpa alla sina barn till dubbelnamn med Erik i. Lars-Erik, Hans-Erik, Karl-Erik, Sven-Erik.. Jag kan bara inte förstå mig på detta fenomen, var ligger tjusningen? Tror de att man ska bli som ett sammansvettsatt team av att ha så snarlika namn? Försöker man skapa värsta järngänget? En bättre familj? Men kom igen, vem tycker att detta är bra (uppenbarligen föräldrarna då) fram med lite unikitet!


Nu blev bilden med A-barnen ännu roligare. Hela familjen har på sig randiga tröjor i regnbågens alla färger.
Måste vara stammisar på Polarn och Pyret de där.. Vilka nissar.



Vi är alla konstiga på olika vis.

sunt leverne

Det sägs att de som börjar dagen med en ordentlig frukost mår bättre och lever längre, ännu något jag lärt mig från tv-reklamen. Jag började min dag med att äta kladdkaka, vad säger det om mig?

de små grå

"...På torsdag äts det ärtsoppa, på lördag är det fest.
Men fredag är ändå den dagen som känns bäst.
Ge mig då kyckling det gillar jag mest.
Kyckling på fredag det enda jag vill ha. Kyckling på fredag då mår man riktigt bra.
Kyckling på fredag vad var de jag sa? Jag vill ha fredag idag!"


Igår när jag skulle sova låg jag och smågnolade på den här reklamsnutten. Började fundera på vad man egentligen lägger sin tid på att lära och lämna kvar i minnet. Kanske lärde jag mig den här låten istället för att i skolan nöta in alla Sveriges gamla kungar eller lära mig några matematiskaformler utantill. Och jag kan lova, det är bara kycklinglåten som fastnat. Om de andra vet jag inte ett jota.

glennis

Gissa om jag blev glad när jag sökte på Glen Hansard och Spotify gav mig alla låtar på en lång fin rad. Nu vill jag inte sova i natt. Jag vill njuta!


insideout

Jag har sneda tänder. Har jag kommit på. Plus att min högra kroppshalva svettas medan den vänstra inte gör det. Rätt störande fenomen. Funderade nästan ett tag på att börja använda mig av Saras gamla trick. Bindtricket. Men det låter både knöligt och obekvämt. Däremot måste jag köpa en ny deodorant, min nuvarande luktar svett innan den ens kommit på kroppen. Tycker dock samma sak om både systers och mors så det kanske är mig det är fel på?

afrikavibb

image86

Tummade på den här bikinin idag också, men trots trevligt mönster kände jag mig blek och allmänt provrumsful så det blev inget köp. Jag har gett upp mina baddräktsdrömmar för i sommar och ja, kankse. Borde jag slå till?

Strö klöver


image85




Idag har jag gått på stan mer än på väldigt länge. Med mer menar jag på riktigt, verkligen gått runt i affärer och bläddrat genom det ena fina plagget efter det andra. Vi har provat klänningar och busat i omklädningsrummen likt två tonåringar.
Jag hade glömt mitt visa-kort hemma och som vanligt hittar man mest när man inte har några pengar att spendera. Tur då att man har en god vän som glatt ställer upp och betalar. Ett par kassar blev det, bland annat denna fantastiska rutiga tingest, och när jag kom hem fick jag lära mig att äta kassler.



once

Glen Hansard är min nya idol. En kärlekshistoria och musikal i ett. Och bättre än såhär blir det inte, Det känns naket, ja nästan rått, det känns annorlunde och det känns helt rätt.
Jag blir illamående av kamera arbetet korta stunder. Men hade hela filmen varit filmad så hade jag fortfarande velat sitta där i biomörkret. Jag hade blundat och fortfarande tyckt att det var minst lika bra.

man ska aldrig säga aldrig sägs det, nu har jag funnit min stund inom soundtracks där ett aldrig inte längre kan existera. För ska jag tacka ja till något soundtrack så ska det vara med låtarna i den här rullen.



aj

Du vet delen där de skriver om rubriker i "Så ska det låta", eller inte? Nej okej, du vet inte? Du kanske inte ens ser på "Så ska det låta"? Du kanske tycker att det är ett pensioners program? Okej, jaha det tycker du. I vilket fall.
De gör om en rubrik och deltagarna ska gissa vilken låt de syftar på. En rubrik gjordes kort och gott om till "Aj!" och låten var således "Det gör ont" med Lena PH. Men detta skulle inte handla om varken tvprogram eller kvinnliga artister. Nej, det handlar om mina fötter. Närmare bestämt min ena stortå. Jag drog av nageln igår. Och nu är den jätte kort. Och det gör jätte ont. Skitont.

stackars sate

image70

Döskalle i nyllet


snart har jag någon att fråga varför mina ögonvitor blivit grå

Stort grattis till min kära vän David. Var stolt över dig själv, det är jag!

DU GJORDE DET!

min röst

Jag vet lite och ingenting om motståndet, förutom att jag tycker att man ska sluta spela vårt egna bidrag på radion.
Jag brukar inte gilla just detta land i just denna tävlingen. Då tänker jag inte på tidigare texter och melodier utan mitt ogillande går ut på uppförande och inställning. Stolothet kan väl vara bra. men hey, ni får väl ge er. Jag talar så klart om Eurovision Song Contest och La France.

Men i år har de skapat något riktigt bra, tänkte säga svängig med risk för att låta som en tvättäkta pensioner. Passar såväl i som utanför tävlingen och hade jag röstat så hade puttifjantlandet för en gångs skull vunnit min röst. Att det inte är mer än 13 egenspråkiga ord med i låten gör inte saken sämre. Det är bevisat, man kan tydligen lära gamla hundar att sitta.


de sägs vara poppis i sommar

Det här med hjärtformade glasögon är inte riktigt min grej och de kommer inte synas på min näsa i sommar. Men här tar en ökänd artist och gör något riktigt bra av dem.


Bara för att jag gillar det

Videon är i riktig Mansonanda. Faller den dig inte i smaken så se bortom den och lyssna på låten.

så fick vi hårspray också..

 
image69


Forgetting Sarah Marshall, eller Dumpad som den heter på svenska. Visades inte på största sallongen, vi hade inte bästa platserna och det är inte en film som man i vanliga fall väljer att se på bio. Men den gjorde mig inte besviken.

Dumpad lyckades gång på gång locka fram höga skratt från mig men blir tyvärr lite seg i slutet. Att klippa bort en kvart hade inte skadat på helhetsintrycket.
Att jag är van att se Kristen Bell, som spelar Sarah, i "Veronica Mars" listade jag snabbt ut. Om jag inte hade kommit på att Mila Kunis, som spelar Rachel, tidigare har setts i "That 70´s show" hade detta kunnat bli ett klurigt problem att knepa på. Som igår när jag såg Hairspray, kunde inte sluta tänka på vart jag sett tv-shows programledaren förut, störde mig hela filmen.
Många av rollinnehavarna känns igen från tidigare filmer vilket är kul men samtidigt kan jag inte låta bli att undra var alla andra stjärnor gömmer sig. Birollerna är lysande inslag bortsett från ett nygift par som känns helt tappade.

Ja, jag gillar den. Rolig och charmig. Kvalar helt klart in långt över stolpskottet "Supersugen". Till och med sexskämten går hem, bortsett från de tidigare nämnda paret vill säga, och utan bättre vetande vill jag påstå att det är en av de bästa komedierna som kommit upp i år. Man har roligt och glömmer omvärlden för ett tag, precis som det ska vara.

filmkväll

image68

Ikväll är det bio som gäller och "Dumpad" står på menyn. Hoppas på skratt och lite hjärnludd.

Tycker till senare

de snackar fredagskänslor på radion, här är det inte lika muntert

Jag är upprörd. En upprörd Hanna borde inte sätta sig vid tangenterna. En upprörd Hanna vet inte riktigt vad fingrarna skulle kunna åstakomma.

Upprörd och besviken.

Vad dumt det kan bli när man blir fången i missförståndens och stolthetens hjul. Jag gillar det inte.


nattsnack

Popcorn och te har tillsammans bevisat sig vara en höjdare. Med två fina flickor på S blev det en trevlig kväll som slutade långt ifrån var jag trodde att den skulle.


Hur mycket skuld kan man lägga på föräldrar där det går snett på barnen?
Hur länge är det vettigt att hålla en människa vid liv med dagens alla tekniker?
Bara två av alla ämnen som har finkammats idag. Det senare känner jag starkt för att återkomma till imorgon, vi får se hur det blir med den saken.


Nu är klockan halv tre, på natten. Det har börjat ljusna ute.
När nätter går från mörker till ljus och man är vaken och ser det ske känner jag lätt stress över att jag måste somna. Så nu går jag och lägger mig, utan att pasera gå. Och funderar lite på vilken knepig, kylig, snö-på-marken majdag detta har varit.

snyggturk

Om någon säger att man ser ut som "Ett balsamerat lik" ska man ta det som en komplimang då?


svar på tal

 

 


Blev tillfrågad för ett tag sedan om jag inte kunde klura ut vad som gällde för killar, kläder och sommar.
Jag ser mig inte som rätt person att fråga. Men här har tre som alla tycker sig ha något att säga, gett sina bästa tips.
Det blir mitt tips för pojkarnas sommargarderober.

bortgjord

Iår tänkte jag, nu eller aldrig! Brännbollsyran, här kommer jag!
Jag gör slag i saken och letar upp någon som kan jobba istället för mig.
Fredag, lördag och söndag har jag tagit på mig pass men lyckas hitta en som kan ta över min lördag.
Hurra tänker jag.

Tills.
Men vänta nu. Är det inte på fredagen som det spelas och festas som mest?
Jodu, klart jag valde fel dag att ge bort.
Aja.
Nu är jag ledig lördagen i alla fall.

Se till att komma till final så att jag har någon att se och hejja på nu.
För som sagt: Brännbollsyran, här kommer jag!

image67

jag säger så här

Träningsverken börjar smyga sig på, påminner om långt glömda muskler. Ja hela kroppsdelar.
Morgondagen blir inte nådig.



Idag fick jag veta en helmysig sak, och nu är vi två som tar ett steg längre ut i livet.

andrasidanärniklara

Ikväll blev jag som barn igen. Hejaropen skallade över planen. Mest kom ropen från mig men det är väl för att det är där jag är som vassast när det gäller idrott.
Vi spelade brännboll. Jag fick mitt lag utebränt men det gjorde så lite för jag sprang desto mer.





Nu skrubbar jag dörrar och lyssnar på en favorit.

(Hade jag hittade den hade ni här fått lyssna till "I Wash My Mouth With Soap Before I Go" med
Timo Räisänen)


image66

tvillingplagg

När jag promenerade hem från stan så var det något som gnagde i mitt minne. Jag tyckte mig minnas att jag hade någt plagg som liknade det som jag just bar hem i en påse. Kunde bara för mitt liv inte komma på vilken det var.

Men så såg jag den.

Ja just det.

                                                                                                                             Kanske blev lite väl likt?

plisserad dröm

Säg hej till min nya vän Augustina




the gods must be crazy

Jag var tvungen att skratta högt för mig själv idag när jag klev utanför dörren.
För ett par dagar sen var det bara ben som gällde.
Idag haglade det på mig.
Måste upprepa. Haglade!


Nu skiner solen lite igen.

Jag kan lova, väderdiskussionerna går på högvarv.

närmast hjärtat

Hade jag haft mitt minneskort i kameran hade jag serverat en bild på norra halvklotets godaste shake. Banan. Fan-tas-tiskt! Når nästan upp till samma kvalité som Pai's klassiker och då är det inte illa vill jag lova!



Imorse hörde vi om jordbävningen i Kina på radio och det har aldrig känts lika bra som idag att få ett sms från fadern. De hade inte känt av skalvet det minsta!


image65

199 riksdaler

Imorgon ska jag försöka hitta en vacker sak vid namn Augustina.
Håll tummarna för mig.

halskänningar

Finalen igår var första avsnittet jag såg av Körslaget. Eller såg och såg, jag gick fram och åter på jobbet och tittade på tvskärmen mellan varven. Denna låt (i finalen var det ett starkare framträdande) gav mig rysningar runt om hela halsen. (Dra fram 1.20 i klippet också, börja är ovesäntlig)


                                                                                        Så vann de ju också vilket är förståligt


Synd bara att fina Gry valde att visa upp bröstvårtorna för alla tittare. Hennes långklänning var egentligen urtjusig, skulle bara önskat annat under.

somliga straffar gud genast

Gamla tanter kan vara bra häftiga, det är ju det jag alltid har vetat.




ljuva dagar

Helg och ledighet. Grill och parkhäng. Uteservering, kall öl och mera grill. Bara ben och utland. Fladdrande klänningar och sol i ögonen.
Ibland är livet som en dans på rosor trots att man inte har haft råd med ögonstensskorna.
Själv jobbar jag och det blir inte mycket roligare än så.



En undran

När man ska lägga ut hus till försäljning. Varför skyltar man då i annonser om att det är ett "Arkitetkritat hus"?
Alla hus är väl ritade av en eller annan arkitekt?

sol i sinne

Vaknade med sol i ögonen. U N D E R B A R T !
Det är fredag och jag är ren i håret. Det är en fräsch fredag och min lediga dag i veckan.
Nu ska jag gå ut och känna grönt gräs under bara fötter. Det kittlas nog lite grann om tårna.

din&min

Kan Din sko ta och pallra sig in till stan igen så att det kan bli min sko. Jag ser dem överallt.
Skorna alltså. Din sko skorna.

en skodans på rosor

Besökte staden idag. Dessa provades och hade mer än gärna fått ligga i en påse slängd över min axel på vägen hem. Det är helt klart klackan som ger den. Den där kärlekskänslan.

image64

Kikade på ett par ljuvliga, svarta, Don Donna också.
Wedins. Storlek 38. Ja tack!

gubbsnack

Samtalade med en man på jobbet idag. Jag tyckte att han var uppe väl tidigt. Men han fann ingen anledning att ligga och sova till tolv på dagarna när han går och lägger sig vid tolv på natten. Varför sova tolv timmar när man är pigg efter åtta?
Egentligen är jag en riktigt sjusovare men nu väljer jag att anamma denna kloka tanke och planerar en tidig morgon imorgon trots att jag skulle kunna kosta på mig en riklig sovmorgon.
Finns så mycket annat, vettigare, man kan göra av sin vakna tid än att sova.

Det blir till att ställa väckarklockan. Samt strutta i säng nu så jag får mina timmar

samvete


Men hon är säkert sjukt bra också. Som alla andra coola drivande tjejer. De får nog stå ut med tillräckligt mycket skitsnack i vilket fall så här är inte jag den som ska komma och drälla skit.

Sen ska hon ju få intervjua dessa också:


arbetskläder

Jag gillar Scrubs.
Så mycket att jag inte kommer att börja läsa den här bloggen.
Sätta Scrubs på topp 3 sämsta tvserier listan (Sex and the city med för den delen).
Vakna kvinna.


image63
                                                                    Han är het också, bara det kan vara värt det

klass9a

Såg just sista avsnittet av klass 9a.
Fick en tår i ögat. Den rann över hela kinden och landade på vardagsrummsgolvet.
Och ångrade en smula att jag inte sett tidigare avsnitt.


Min super braiga present som jag gav bort i eftermiddags var en matkasse innehållande allt från tacokrydda till minimajs och skorpor. Kan verka som ett hastverk när jag svängde in och handlade den igår efter jobbet. Men det var faktiskt en riktigt bra idé som jag tycker passade mottagaren perfekt.


image62
Kvällsfika är långt ifrån tradition i min familj. Men en rätt trevlig företeelse.


pompa

Ikväll ska jag på kalas.
Och jag har köpt värsta bra presenten.
Samt att jag kommer att bjudas på kokostoppar.

Ibland är en helt vanlig tisdag rätt så bra.

ledighetenslov

Idag är jag ledig. Funderar på att gå någon kurs i konsten av att njuta av ledighet. Efter fyra jobbpass i helgen borde detta vara livet. Men alla andra jobbar, pluggar eller reser till varma länder denna måndag och jag är rastlös.
Jag har i alla fall ätit pannkaka med glass och hallonsylt. Kalas. Funderar på att gå ut bara för att få ha på mig näbbskorna som jag köpte i Peking.


image61


Fick en påminnelse av min mobil idag om att ringa mina chefer. Kommer bara inte ihåg vad jag tänkte när jag gjorde påminnelsen ?




mnk

Varför ska hm här i stan ha sådant trist utbud. Jag som spanat in en blommig baddräkt från denna affär. Men självklart fanns den inte att finna i den här stan. De hade bara två svarta sorter. Bikinisarna fanns det både många och söta av men någon sådan ska jag inte ha. Och jag orkar inte leta efter någon annan så nu får det vara. Gick ut och satta mig i solen istället. Årets finaste soldag. Och det är bara 3 maj.

image60
                                                                                                              Jag drömmer vidare


Nu börjar jag jobba igen om någon timme, tills dess lyssnar jag på Mammas nya kille och solar benen.



baddare

Har planerat ett personligt köpstopp under en period nu. Men inte kommit till skott. Och nu har jag blivit mycket sugen på att köpa en baddräkt till sommaren. Så jag skjuter nog upp de där stoppet ett tag till och går på stan imorgon istället.

image58
 

gas var det här

Nu har jag upptaderat mig i min bloggläsning efter ett par dagar i skogen.

Min bilhistoria fortsätter. När jag skulle köra ut till stugan i onsdags så börjar jag med att få motorstopp vid ett rödljus och sen kändes hundratio som en omänsklig hög hastighet.
Nej jag har fortfarande inte kört mycket sen jag kom hem.
Nu idag när jag skulle ta mig tillbaka till stan kändes det här med hastigheten mer bekvämt, tar inte lång tid innan man kommer in i gamla hjulspår, jag gjorde en susande omkörning. Bara för att sedan inse att den lille övningsköraren kunde någon lömsk liten genväg och kom fram till samma hus som jag skulle till. Innan mig. Surt. Sa Hanna




RSS 2.0